skip to Main Content
Hejda Hackarna Med Säker Server

Besöker du RR:s webbplats, reklamresultat.se, så kommer du se att den använder https://

Och vad ska s:et vara bra för då?

Ja, man kan väl säga att det finns där för säkerhets skull. All trafik på Internet som inte är krypterad kan avlyssnas. Vi ser fler och fler exempel på webbplatser som hackas. Det drabbar både små och stora företag. Orsakerna kan till exempel vara avlyssning av inloggningsnamn och lösenord som sänds via WiFi eller FTP. Med HTTPS krypteras nu trafiken till vår webbserver med 256-bitar och är i princip omöjlig att avlyssna.

Men behövs det inte bara för banker, webb-butiker och liknande?

För fler och fler företag är webbplatsen det naturliga navet i verksamheten och störningar får inte förekomma. Företag som Facebook och Google använder https och Google har även flaggat för att HTTPS ger webbplatserna en fördel i deras sökresultat. Google kan också varna i webbläsaren med en liten ikon om du besöker en sida utan kryptering. Som användare är du också säker på att du kommunicerar med rätt server, och inte någon som utger sig för att vara någon annan när trafiken går via HTTPS.

Finns det inte gratislösningar med fria certifikat också?

Jo, det finns en del varianter. Men vår bedömning är att det är värt att satsa en slant på en etablerad certifikatutfärdare. Vi utgår från principen ”man får det man betalar för”. Det kan också vara tryggt att köpa certifikatet via sitt webbhotell och ha tillgång till support. De flesta gratiscertifikat  har också en begränsad giltighetstid. Ett gratiscertifikat är förstås bättre än inget alls.

Vill ni också säkra upp er webbtrafik?

Kontakta oss så hjälper vi er med certifikat och installation.
Förresten, det kanske är dags att se över er webbinstallation. Att göra regelbunden ”service” på sin webbplats och kolla versioner och uppdateringar är också en viktig åtgärd för att undvika problem. Väntar man för länge ökar riskerna för störningar på webbplatsen. Det är som service på en bil, man kan låta bli, men frågan är hur länge det fungerar.

Back To Top