skip to Main Content
God Jul & Gott Nytt År?

Vi på RR skippar julkort och julgåvor även i år. Vi har nu några år istället använt vår juklappsbudget till att göra skillnad för människor som verkligen är i behov av hjälp. I fjol gav vi bidrag till kvinnor och barn som lever med HIV/AIDS i Burundi. I år ger vi bidrag till ett antal katastrofpaket till familjer i Santa Fe på ön Bantayan i Filippinerna. Läs mer och kanske bidra du med. http://www.actionaid.se/

Sven, Simone och Ivar ter sig ganska menlösa när man jämför. Här hemma blir det på sin höjd ett strömavbrott, ett tågstopp eller några nedfallna träd när stormarna drar in. Vi sitter och tänker att det nästan är lite spännande.

Exakt ett år innan tyfonen Haiyan drog in över Filippinerna var jag själv där. Det går ändå knappt att föreställa sig vad dessa vindhastigheter och våghöjder ställer till med efter kusterna där många bor i enkla byggnader av träskivor och korrigerad plåt. Över 11 miljoner har påverkats av tyfonen, 10 000 människor har omkommit och hundratusentals kämpar för att överleva. Förödelsen är total. På många platser finns det fortfarande inget rent vatten, ingen el och ingen mat. De behöver vår hjälp. Nu.

badge_AA

Back To Top