skip to Main Content
Facebook Och Relationer

Du lägger upp fler statusar på Facebook som singel, visar studier från Facebooks egna data-analytiker. När du väl går in i relation minskar antalet – men positiva budskap i dina statusar blir vanligare. Studien visar också att ju längre ett förhållande varat, desto mindre troligt är det att det avslutas. Det kan tyckas självklart, men nu finns det faktiskt data på det. Vid 6 månader är sannolikheten för ett avslut cirka 0.03 %. Men vid 36 månader är sannolikheten bara 0.01 %.

Frågan är vad Facebook kommer använda denna statistik till. Kanske används det redan till något i skymundan? Facebooks datasamling sägs uppta 300 petabyte, 60 av dessa är användares foton. Det är svårt att greppa hur mycket information detta är och inte många vet hur denna typ av ”Big Data” kommer att användas i framtiden.

Om man leker med tanken – skulle Facebook kunna släppa en Relationship-funktion som utvärderar ditt förhållande, baserat på bådas statusar? Den kanske till och med kommer med tips och råd:

”Du har inte taggat din partner i en status på länge. Gå på ett evenemang tillsammans för att öka er Relationship-poäng.”
”Tyvärr har du spelat Candy Krush under 6 timmar på er årsdag. Din Relationship-poäng gick just ned.”

 
Här kan du läsa mer om studierna.

Back To Top