skip to Main Content
Bus Eller Godis?

Nej, ingetdera om jag får välja. Jag är mer för den andra sidan som tycker vi ska ha en tid i höstmörkret, när vi tänder ljus och tänker på de som lämnat oss.  Jag är ju så himla gammal att jag hann bli vuxen innan Halloween kom hit till Sverige

Men nu är det så att jag inte får välja. Världen förändras och jag kan inte göra så mycket åt det. Jag vill inte heller. Förändring är väl själva grejen med livet – eller hur? Och det är väl kul att en gammal keltisk tradition kan hitta hit, även om den tog omvägen via USA. 

Visst är det kommersiellt och en intensiv marknadsföring runt hela paketet. Det ska enligt uppgift omsätta mer än en miljard kronor per år. Men det är faktiskt vi konsumenter som bestämmer. Vi behöver inte köpa. Men det gör vi, för vi har ett behov av det här. Att spöka ut oss, att duka till fest, att bryta vardagsmönstret och göra något kul. Även om jag själv skippar det. Ja, jag får ju välja.

Det vi kan lära oss är att allt förändras. Om 10 år ser allt annorlunda ut, och de som lyckas med både företagande och kommunikation är de som kan se vad vi människor bakom målgruppen vill ha. Hur vi tänker, hur vi känner och hur vi kommer att prioritera i en skakig värld där det kanske inte är prylar och prestige som vi kommer att sätta främst framöver. 

Den nya kommunikation kommer att handla mer om människor än kanaler. Att nå från hjärta till hjärta kräver mer en förändring mot ett etiskt och moraliskt tänkande än smarta kanalval och sökmotoroptimering. Idag är vi alla publicister och de ärliga och sanna budskapen letar sig fram på egen kraft med lite hjälp på traven. Från människa till människa.

Men måste jag välja blir det bus – för sockerknarket försöker jag hålla mig ifrån.

Back To Top