RR webb

Nya webbar från RR

Publicerad av | aktuellt hos RR, Web och digitala medier

I dagarna har vi lanserat två nya webbplatser för Bergvik Skog och Folkmusikens Hus. Vi är efter en intensiv produktionsperiod nu klara och två modernt designade och funktionella webbplatser är online.

Förutom responsivitet med anpassning för olika enheter har tillgänglighetsanpassning enligt WCAG varit en viktig del i webbutvecklingen. För Bergvik Skog har vi också producerat ett Extranet för autentiserade användare.

Nu jobbar vidare med att spetsa till SEO:n på webbarna och på Folkmusikens Hus kompletterar vi även med funktionalitet för att publicera podcasts.

dsc_0044

Foto – mer arbete före och efter

Publicerad av | Foto

Hej och hå, ett fotouppdrag består av så mycket mer än själva fotograferingen. Med bra planering, och med koll på locations, ljus och utrustning blir fotandet enklare. Men man måste kunna improvisera också, det blir inte alltid som man tänkt sig.

Fast det mesta jobbet är faktiskt efteråt med urval och bildbearbetning. Men med mer erfarenhet blir jobbet lättare och går snabbare. Så idag är det jobb i Lightroom och Photoshop med bilder för Taxi Dalarna från igår. Ha det så skönt ni andra ute i solen.

Fotografering ICA Svärdsjö

Fotostudion på utflykt

Publicerad av | Foto

Idag var det fotografering hos ICA-Svärdsjö på programmet.
Porträttfoton + lite andra koncept som vi får visa upp vid ett senare tillfälle.

 

hack

Hejda hackarna med säker server

Publicerad av | aktuellt hos RR

Besöker du RR:s webbplats, reklamresultat.se, så kommer du se att den använder https://

Och vad ska s:et vara bra för då?

Ja, man kan väl säga att det finns där för säkerhets skull. All trafik på Internet som inte är krypterad kan avlyssnas. Vi ser fler och fler exempel på webbplatser som hackas. Det drabbar både små och stora företag. Orsakerna kan till exempel vara avlyssning av inloggningsnamn och lösenord som sänds via WiFi eller FTP. Med HTTPS krypteras nu trafiken till vår webbserver med 256-bitar och är i princip omöjlig att avlyssna.

Men behövs det inte bara för banker, webb-butiker och liknande?

För fler och fler företag är webbplatsen det naturliga navet i verksamheten och störningar får inte förekomma. Företag som Facebook och Google använder https och Google har även flaggat för att HTTPS ger webbplatserna en fördel i deras sökresultat. Google kan också varna i webbläsaren med en liten ikon om du besöker en sida utan kryptering. Som användare är du också säker på att du kommunicerar med rätt server, och inte någon som utger sig för att vara någon annan när trafiken går via HTTPS.

Finns det inte gratislösningar med fria certifikat också?

Jo, det finns en del varianter. Men vår bedömning är att det är värt att satsa en slant på en etablerad certifikatutfärdare. Vi utgår från principen ”man får det man betalar för”. Det kan också vara tryggt att köpa certifikatet via sitt webbhotell och ha tillgång till support. De flesta gratiscertifikat  har också en begränsad giltighetstid. Ett gratiscertifikat är förstås bättre än inget alls.

Vill ni också säkra upp er webbtrafik?

Kontakta oss så hjälper vi er med certifikat och installation.
Förresten, det kanske är dags att se över er webbinstallation. Att göra regelbunden ”service” på sin webbplats och kolla versioner och uppdateringar är också en viktig åtgärd för att undvika problem. Väntar man för länge ökar riskerna för störningar på webbplatsen. Det är som service på en bil, man kan låta bli, men frågan är hur länge det fungerar.

Utskrift

Illustration från skog till bord

Publicerad av | Illustration

Närproducerat i alla delar. Stora Enso Skog gjorde tillsammans med Tetra Pak, Skoghalls bruk och Wermlands mejeri en aktivitet om vägen från skog till bord. Alvina tog fram illustrationen som beskrev hela kedjan.

Det rullar på

By | aktuellt hos RR, Jobb på gång, Om RR och lite annat | Inga kommentarer

Nu har vi på RR kommit igång på allvar efter helger och uppstart i januari och flera nya uppdrag har rullat in. Nya webbprojekt, tidnings- och trycksaksproduktion och även foto- och filmprojekt.

Vårt flexibla och effektiva sätt att arbeta gör att vi kan erbjuda den pusselbit av kompetens
som ni saknar, eller också tar vi ansvar för att lösa hela pusslet, om ni vill det.

Vill ni veta mer?

Kontakta oss för en presentation och förutsättningslös diskusson.

Konsert ikväll?

By | Web och digitala medier | Inga kommentarer

Nu är det äntligen fredag och helgen närmar sig med stormsteg. Då kanske det är dags att unna sig att ha lite extra roligt och vad kan då passa bättre än en konsert. Kika in på liljan.se så kan du se vad som är på gång hos Liljan, Borlänges största nattklubb och Dalarnas nöjespalats nummer ett. Här kan du se både svenska och utländska artister live eller dansa dig svettig till tunga beats på nattklubbens dansgolv.

Ikväll kan du de numera kultförklarade Teaddybears uppträda, missa inte det…

Givetvis är det vi som står bakom produktionen av deras webbplats liljan.se

mid webb

Ny webbplats för Dalasinfoniettan

Publicerad av | Web och digitala medier

Nu har Dalasinfoniettan lanserat sin nya webbplats musikidalarna.se Även den tidigare webbplatsen producerades av RR och vi är naturligtvis glada över att vi fick fortsatt förtroende när det var dags för dem att förnya. Den nya webbplatsen har fått ett modernare snitt och svarar naturligtvis upp mot de krav på tillgänglighet som ställs.

Vi tycker resultatet blev riktigt bra och det hoppas vi naturligtvis att alla andra som besöker musikidalarna.se också tycker.

Från strategi och idé till ReklamResultat Så arbetar vi